KMÜ’DE ÖĞRENCİ KAYITLARI SONA ERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kayıtları tamamlandı.

Yunus Emre Yerleşkesi Rektörlük binası ve ilçelerde 3-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kayıt işlemleri sonucunda bin 457’si lisans, bin 706’sı ön lisans olmak üzere toplam 3 bin 163 öğrenci KMÜ’ye kayıt yaptırdı.

2.132 Online, 1.031 Şahsen Kayıt

Kayıt için belge toplamayı ve üniversiteye gelmeyi gerektirmeyen online kayıt yöntemi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kayıt süresince yapılan 3 bin 163 toplam kayıt işleminin 2 bin 132’sini online kayıtlar oluştururken, bin 31 kayıt ise şahsen başvuru yoluyla yapıldı.

Kayıt haftasında Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ve KMÜ Aile Hekimliği de stantlar açarak gelen öğrencileri hizmet alabilecekleri konularda bilgilendirdi. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilere kendileri için hazırlanan dokümanlar ve kimlikleri verilirken kayıtlar esnasında aileleri de öğrencileri yalnız bırakmadı.