KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN İKİ BRONZ MADALYA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ve aynı zamanda milli sporcularımız olan Furkan Asena Aydın ve Nur Tatar, 28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında bronz madalya kazandı.

Güney Kore'nin Gwangju kentinde düzenlenen oyunların taekwondo ayağında 73 kiloda mücadele eden Furkan Asena Aydın, Alman rakibini mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Bu turda da Polonyalı rakibini yenen Furkan Asena Aydın yarı final maçında ise Hırvat rakibine mağlup olarak bronz madalya elde etti.

67 kiloda yarışan Nur Tatar ise ilk turu maç yapmadan geçerek, ikinci turda İranlı, çeyrek finalde ise Güney Koreli rakibini mağlup etti. Yarı finalde Çinli rakibine yenilen Nur Tatar, oyunları bronz madalyayla tamamladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de milli sporcuların elde etmiş oldukları başarılardan dolayı bir tebrik mesajı yayınlayarak, “Ülkemize bu gururu yaşatan öğrenci sporcularımızı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini bu başarıdan dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.