KMÜ BESYO KAYITLARI TAMAMLANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtları sona erdi.

Bu yıl 1.647 kişinin başvuru yaptığı ve 862 öğrencinin sınava kabul edildiği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna özel yetenek sınavı sonucunda toplamda 134 öğrenci kayıt yaptırdı.

Milli Sporcuların Tercihi KMÜ Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) şeffaf ve adaletli sınav anlayışı pek çok öğrencinin beğenisini ve güvenini kazandı. Sınava katılan öğrenciler ve milli sporcular özel yetenek sınavı düzenleyen birçok üniversite arasından KMÜ’yü tercih etti.

Milli taekwondocu Songül İlk de tercihini KMÜ’den yana kullanan milli sporcular arasında yer alıyor. Balkan şampiyonlukları ve uluslararası alanda ikincilikleri bulunan milli sporcu, İstanbul’dan kayıt için geldiğini belirterek, “Aslen Tokatlıyım fakat İstanbul’da yaşıyorum. 13 yıldır taekwondo yapıyorum. Kulübüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı tercih etmem konusunda tavsiyede bulundu ve ben de bunun üzerine gelip sınava kayıt yaptırdım. Burada olduğum için mutluyum.” dedi.

Hayaldi Gerçek Oldu

Lise döneminden itibaren arkadaş olan Mukaddes Dumlu ve Merve Güler ise kayıt yaptırmak için aileleriyle birlikte Konya’dan geldiklerini söyleyerek, “Karaman’ın yakın olması ve kurs hocamızın tavsiyesi üzerine burada sınava girdik. Lise yıllarından bu yana birlikteyiz ve çok yakın arkadaşız. Üniversiteyi de birlikte okumak ve ayrılmamak en büyük hayalimizdi. Hayalimiz gerçek olduğu için çok mutluyuz. Sınav listelerinin gecikmeden açıklanması, şeffaf bir ortamın olması bizi çok memnun etti. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasını heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştular.