KMÜ ÖĞRENCİSİ TAHA AKGÜL DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Taha Akgül, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında altın madalya kazandı. Serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, ilk turda İspanyol sporcuyu 11-0, ikinci turda Ermeni güreşçiyi 4-2 yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Milli güreşçi, çeyrek finalde Kazak sporcuyu 6-1, yarı final mücadelesinde ise Rus güreşçiyi 10-0 yenerek adını finale yazdırmıştı. Finalde Azeri sporcu ile mücadele eden Türk güreşçi, rakibini 10-0 sayı tuşuyla yenerek art arda ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.

Taha Akgül, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, bir sene boyunca şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, "Burası olimpiyatlar öncesi en büyük şampiyonaydı. Bütün ülkeler buraya en iyi sporcularıyla geldi. Çok şükür dünya şampiyonluğumu ikiye çıkardım. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlar olacak." diye konuştu.