KMÜ’DE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015-2016 yılı eğitim-öğretim dönemi başladı. Kurban Bayramı tatili sonrası memleketlerinden ayrılarak Karaman’a gelen öğrenciler yeni eğitim sezonuna hızlı bir giriş yaptılar.

Yeni bir şehre ve yeni bir hayata adım atan öğrenciler heyecanlı olduklarını dile getirerek, üniversite ve Karaman’a dair izlenimlerini anlattı. Öğrenciler Karaman’ın sade, güzel ve ulaşımı kolay bir şehir olduğunu ayrıca üniversiteyi de beklediklerinden daha iyi bulduklarını dile getirdiler. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen imkânlarının ve yerleşkesinin gayet iyi olduğunu söyleyen öğrenciler üniversiteyi yenilikçi ve gelişime açık bulduklarını belirttiler.

“Ülkeme ve üniversiteme yeni gururlar yaşatmak istiyorum”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliğini kazanarak Konya Ilgın’dan Karaman’a gelen milli sporcu Tuğçe Demiş de sınavların adil bir şekilde yapılmasından dolayı KMÜ’yü tercih ettiğini dile getirerek, “Diğer üniversiteleri de kazanmış olmama rağmen burayı tercih ettim. Çünkü katılacak olduğum turnuvalarda bana daha çok destek olacaklarını düşündüm.” dedi.

Tuğçe Demiş, bu güne kadar karate branşında pek çok şampiyonluk yaşadığını ve 20’den fazla altın madalya kazandığını söyleyerek, “Beş yaşından bu yana karate ile ilgileniyorum. Elde etmiş olduğum başarılarımı artık yeni üniversitemde devam ettirmek, ülkeme ve üniversiteme yeni gururlar yaşatmak istiyorum. Kasım ayında Endonezya’da Dünya Ümit Genç ve 21 yaş altı şampiyonasına katılacağım. Umarım burada da elimden gelenin en iyisini yapıp yeni bir başarıya daha imza atarım.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler son olarak yeni eğitim-öğretim döneminin güzel geçmesi için temennide bulundular.