KMÜ’LÜ SPORCUDAN DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Mustafa Göksel, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında Dünya üçüncüsü oldu.

Üç Yılda Hem Türkiye, Hem Avrupa, Hem Dünya Üçüncülüğü

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde üç yıl önce atletizme başlayan ve 2015 yılında büyük başarılara imza atarak Türkiye ve Avrupa üçüncüsü olan Mustafa Göksel, son olarak Eylül ayında İngiltere’de düzenlenen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasının Genç Erkekler kategorisinde Dünya üçüncülüğü elde etti ve Türkiye’yi takım halinde de ilk sıraya taşıyan isimler arasında yer aldı.

Sporcu ve Antrenörde KMÜ İmzası

Mustafa Göksel’in yeteneğini keşfeden ve onu bu zorlu mücadelelere hazırlayan antrenörü Abdulselam Karharman da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) mezunu olmasıyla dikkat çekiyor. Sarıveliler ilçesinde Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni olarak görev yapan Abdulselam Karharman atletizmi ve genel olarak sporu bütün öğrencilerine aşılamaya çalıştığını belirterek, “Mustafa ile bu işe girişmemizin temeli üç yıl öncesine dayanıyor. Üç yıllık iyi bir planlamanın ardından milli takım elemelerini başarıyla geçip Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Sporcum önce Türkiye ve Avrupa üçüncüsü, daha sonra ise Dünya üçüncüsü oldu.” dedi.

Karharman asıl hedeflerinin olimpiyatlara katılabilmek olduğunu dile getirerek, “Olimpiyatlara katılmak için hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz. Mustafa üç yıl içerisinde hem Avrupa hem Dünya’da madalya kazanarak aynı zamanda bir ilke imza attı. Çünkü dünyada bunu başarabilen başka bir sporcu bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

Milli atlet Mustafa Göksel ise sezonu çifte madalya ile kapattığı için mutlu olduğunu ifade ederek, “Çok zorlu bir yarış sonunda ülkeme madalya kazandırdığım için gururluyum. Ferdi başarımın yanında takım halinde de Dünya Şampiyonu olmamızda önemli bir rol oynadım. Hocamla birlikte çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edip önümüzdeki yıl hem Avrupa’da hem de Dünya’da şampiyon olmak ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek en büyük hayalim. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğrencisi olarak ülkeme ve üniversiteme bu gururu yaşatmak istiyorum.” dedi.