İSLAMİ İLİMLER HAYATA DAİR SÖYLEŞİLER

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından ‘Hayata Dair Söyleşiler’ dizisinin ilki gerçekleştirildi. Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın konuk olduğu söyleşiye KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış yaptı. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere yönelik düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi veren Dekan Çalış, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan başta olmak üzere söyleşiye katılan herkese teşekkür etti.

“Uğruna yaşamamız gereken bir amacımız olmalı”

Prof. Dr. Halit Çalış’ın ardından kürsüye çıkan Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan söyleşinin konusunu ‘hedef’ olarak belirlediğini söyleyerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilere hayata dair hedefleri olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Başsavcı Alan, “Uğruna yaşamamız gereken bir amacımız olmalı. Maalesef günümüz insanları arasında hedef koyarken tek amaç refah düzeyini yükseltmek oluyor. Bunun aksine hedeflerimizi gerek dünyevi gerekse uhrevi hedefler olarak belirlemeliyiz.” dedi.

“Başarılı olmak insanların kalbini fethetmektir”

Başarılı olmanın sadece bir şeyler yaparak gerçekleştirilemeyeceğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarılı olmak demek insanların kalbini fethetmek demektir. İnsanları doğru yola sevk edemiyorsanız başarılı olmuş sayılmazsınız. İslami İlimler Fakültesi öğrencileri olarak omuzlarınızda büyük bir yük var. Üniversitedeki arkadaşlarınızın ve Karaman’ın sizlere ihtiyacı var. Bu konuda sizlerden beklentilerimiz büyük. Öğrendiklerinizi ve bildiklerinizi öncelikle kendiniz uygulayın. Hayatınızı öğrendiklerinizi gerçekleştirerek yaşayın. Daha sonra bildiklerinizi etrafınıza anlatın. Üniversitenin 13 bine yakın öğrencisi içerisinde yüz kişilik bir öğrenci gurubusunuz ve bu 13 bin kişinin sizin üzerinizde hakları var. Bunu asla unutmayın ve buna göre davranmaya gayret gösterin.”

Öğrencilere tarihi olaylardan örnekler aktaran Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan öğrencileri dil öğrenmeleri konusunda da uyardı. Başsavcı Alan, “Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Nesiller ve çağ o kadar hızlı ilerliyor ki buna ayak uydurmanız gerek. Arapça’nın yanı sıra Osmanlıca’yı çok iyi derecede bilin. Sadece mezar taşlarını okumak için bile olsa Osmanlıca öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Geçmişimizi ve tarihimizi bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.