KMÜ’DE ŞEHİR-İNSAN-MEDENİYET PANELİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen “Şehir-İnsan; Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler” projesi kapsamında bir panel düzenlendi.

KMÜ SKS 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Karaman Milletvekili Recep Şeker, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür V. Adem Akçay, yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek değerlerine sahip çıkması ve onlara rol model olacak kişiliklerin anlatılması amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Açılışın ardından sunumlara geçildi. KMÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca’nın moderatörlüğünde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Aytunç Ülker ve Karamanlı Yazar Öğretmen Osman Ülkümen’in aktarımıyla Türk kültür hayatında değişik alanlarda iz bırakmış olan şahsiyetlerden Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz, hayatlarından ve söylemlerinden örneklerle anlatıldı.

Program, katılımcılara hediye takdimiyle sona erdi.