1 ULUSAL SU KAYNAKLARI YÖNETİMİ SEMPOZYUMU BEĞENİ KAZANDI.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi: 85   25.10.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen 1. Ulusal Su Kaynakları Yönetimi Sempozyumu başarıyla sona erdi. 20-22 Ekim tarihlerinde Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma Türkiye’nin farklı üniversitelerinden yaklaşık 130 bilim adamı katıldı. Sempozumda sadece Türkiye’nin değil dünyanın gündemini oluşturan su sorununa ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Su kaynaklarının yönetimi, suyla ilgili sorumlulukların geliştirilmesi, sürdürülebilir uygulamaların ortaya konması ve suyun etkin kullanımına yönelik verilerin ortaya konması amacıyla düzenlen sempozyuma ilişkin açıklama yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “üniversitemiz kurulduğu günden bu yana bulunduğu kente ve ülkemizin sorunlarına duyarlı bir anlayış benimsemektedir. Sadece eğitim ve öğretim yuvası olmasının ötesinde düzenlediği sempozyumlar, kongreler, seminerler ve panellerle bölgenin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı, sorunların çözümüne bilimsel bir bakış açısı kazandırmayı görev edinmiştir.”dedi.

Canlılığın temelini ve devamını oluşturan suyun insanlar tarafından bilinçli tüketilmesi ile muhtemel su sıkıntısının önüne geçilebileceğine dikkat çeken Rektör Gökmen “bu tür ciddi sorunların çözümünde ve önlemlerin alınmasında bilimsel yaklaşımın önemi büyüktür. Bu açıdan üniversitelerin ve bu konuda uzman bilim adamlarının bir araya gelmesinin,  mevcut sorunlara ve ortaya çıkabilecek sıkıntılara karşı ortak bir bilinç ve farkındalık oluşturmasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz 1. Ulusal Su Kaynakları Yönetimi Sempozyumunun sonuçları itibari ile faydalı olduğunu düşünüyoruz.“ diye konuştu.

İki gün süren sempozyumun ardından Karaman’ı tanıtmak amacıyla düzenlenen gezide kenti gezen katılımcılar programdan memnun ayrıldı.