KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN LİSELİLERE FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Visaeurope Türkiye Temsilciliği ve Habitat Derneği işbirliğinde geliştirilen Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık projesi kapsamında lise öğrencilerine eğitim verdi.

“Paramı Yönetebiliyorum” temalı projenin Karaman sorumluları olan KMÜ Gençlik İnisiyatifi Topluluğu öğrencileri Volkan Özişçi ve Züleyha Temel, Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 272 liseli gence eğitim verdi.

Eğitimde Türkiye’deki gençlerin ve genç girişimcilerin finansal bilinç ve okuryazarlığının arttırılması, tasarruf alışkanlıklarının geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olarak sağlıklı bir ekonomik büyümenin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılması gerekenler örnekleriyle aktarıldı.

Özişçi ve Temel, “Projenin amacı, gençleri sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilecekleri konusunda bilinçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Paramı Yönetebiliyorum projesi, 2009 yılının aralık ayında hayata geçirildi ve Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi.” açıklamasında bulundular.

Projenin 15-30 yaş arası gençlerin kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olmayı hedeflediğini söyleyen Özişçi ve Temel, “Finansal Okuryazarlık eğitimleri genç eğitmenler tarafından 79 ilde akran eğitimi modeliyle gerçekleştirilmektedir. Dileğimiz, finansal bilinç konusunun okul müfredatlarına girmesidir.” şeklinde konuştular.