KMÜ’DE TÜRKMEN DAĞI KRİZİ VE SURİYE SORUNU KONUŞULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ)  Aktif Gençler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta ‘Türkmen Dağı Krizi ve Suriye Sorunu’ jeopolitik ve mezhepsel bakış açısından değerlendirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıddık Korkmaz ile KMÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sayın konuşmacı olarak yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sayın konuşmasında Suriye’deki sorunları ele alarak Türkmen Dağı’nın konumu ve jeopolitik önemi hakkında bilgi verdi. İslam Mezhepleri Uzmanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz ise Suriye’deki mezhepsel bakışı ele aldığı konuşmasında Suriye-İran ilişkileri, Suriye’deki Şii-Sünni ayrımı ve mezhep çatışmaları ile bu çatışmaların Suriye ve Türkiye’ye yansımalarından bahsetti.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.