UNİKOP DÖNEM BAŞKANLIĞI KMÜ’YE GEÇTİ

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve sekiz üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde (UNİKOP) dönem başkanlığı görevi, Aksaray Üniversitesinden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine devredildi.

Rektörlük toplantı salonunda 22 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen törende Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 2016 yılı UNİKOP dönem başkanlığı görevini Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’den devraldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Dönem Başkanlığı Devir Teslim Törenine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Aksaray Üniversitesi UNİKOP Genel Sekreteri Doç. Dr. Kahraman Kalyoncu, UNİKOP Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, KMÜ UNİKOP Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Bilgiç, KOP Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Alper Bilgiç katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Gerçek anlamda yaşamak buluşmaktır. Sizleri Karaman’ımızda ve üniversitemizde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duydum.” şeklinde konuştu. UNİKOP’un 2012 yılı sonunda kurularak ciddi işler yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyleyen Gökmen, UNİKOP olarak başarılı işleri daha ileri noktalara taşımak için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti. Rektör Gökmen, UNİKOP’un kurulmasına ve bugünlere gelmesine katkı veren herkese ve üniversite rektörlerine teşekkür etti.

Törende söz alan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise 2015 yılında yürüttükleri dönem başkanlığı görevi süresince gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti. Prof. Dr. Şahin, desteklerinden dolayı KOP idaresine, kendilerine görevi devreden Niğde Üniversitesine ve tüm UNİKOP üniversitelerinin rektörlerine teşekkür ederken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine de başarı dileklerini iletti.

UNİKOP dönem başkanlığı görevini devralan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de “Emaneti en güzel şekilde muhafaza edip gereğini yapmak inancımızın bir gereğidir.” diyerek bu emaneti en iyi şekilde taşıma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Törende devir teslimin ardından UNİKOP Üst Kurul Toplantı Gündemine geçildi. Toplantıda UNİKOP sekreterya işlemleri, kurumsal hafıza ve koordinatörlük konusunun yanı sıra 2016 yılında yapılacak olan 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, ÜNİKOP Üniversiteleri dekanlar ve müdürler ile bölüm ve anabilim dalı başkanları toplantısı, ÜNİKOP Üniversiteleri genel sekreterler ve koordinatörler toplantısı, daire başkanları çalıştayı gibi konular görüşüldü. Toplantıda ayrıca ÜNİKOP Üniversiteleri arasında personel hareketliliği, ortak hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, merkezi araştırma laboratuvarlarının kullanımı, kütüphaneler arası ödünç kitap alımı, öğrenci toplulukları ve öğrenci konseyleri arasında ortak faaliyetler ve müsabakalar ele alındı. Toplantı hediye takdimi ve yerleşke gezisiyle sona erdi.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile kurulan UNİKOP’ta her yıl kuruluş tarihlerine göre bir üniversite rektörü dönem başkanlığı görevini yürütüyor. 2013 yılında Selçuk Üniversitesi ile başlayan UNİKOP dönem başkanlığı görevini 2014 yılında Niğde Üniversitesi, 2015 yılında Aksaray Üniversitesi üstlenirken 2016 yılında bu görev Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine geçti.