KMÜ’DE UNİKOP DAİRE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) UNİKOP Üniversiteleri Daire Başkanları Çalıştayı yapıldı. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin davetiyle UNİKOP Üniversitelerinin İdari ve Mali İşler, Sağlık Kültür ve Spor, Strateji Geliştirme, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanları ile KOP Yönetim Hizmetleri Koordinatörlüğü yetkilileri KMÜ’de düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.

“Birlik olursak güçlü oluruz”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, katılımcıları KMÜ’de görmek ve ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek UNİKOP Üniversiteleri bünyesinde yapılan çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Tüfekci, “Çalışmalarımız neticesinde çok güzel projeler ortaya çıktı. UNİKOP Üniversiteleri olarak ortaklaşa yürüttüğümüz uygulamalarımız çok iyi bir yere doğru gidiyor. Burada özgürce düşüncelerimizi paylaşıp ortak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Mali mevzuatlar sıklıkla değişmektedir. Bu konuda bilgi alışverişine ve uygulamalarla ilgili birliktelik oluşturmaya ihtiyacımız var. Birlikte olursak güçlü oluruz, birlikte olursak güçlü üniversiteler oluruz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve ilk oturumun raportörü olan Vedat Erdoğan, Sayıştay denetiminde tespit edilen hususlar ve çözüm önerileri ile kurum iç değerlendirme raporu hazırlama süreci hakkında bilgi vererek konuları tartışmaya açtı.

KMÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı ve ikinci oturumun raportörü olan Hidayet Akman ise ihale sözleşmelerinin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile enerji verimliliği konusunda yapılması gerekenler hakkında paylaşımlarda bulunarak konuları tartışmaya açtı.

Çalıştay, toplantı salonundaki sunumların ardından daire başkanlarının çalışma odalarında devam etti. Misafir üniversitelerin daire başkanları, ev sahibi KMÜ’nün ilgili daire başkanlarının toplantı odalarında çalışmalarını sürdürdü. Üniversite temsilcilerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunması ve Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerine düzenlenen gezi programı ile çalıştay sona erdi. KMÜ, bir sonraki hafta ise UNİKOP Üniversitelerinin Bilgi İşlem, Kütüphane ve Dokümantasyon, Öğrenci İşleri ve Personel Daire Başkanları ile Hukuk Müşavirlerini ağırlayacak.