KİTAP KAMPANYAMIZA SANATÇI TURGAY BAŞYAYLA’DAN DESTEK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 28                                   27.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Topluluğu'nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversitemize gelen Turgay Başyayla’nın konseri büyük ilgi gördü.

Konser öncesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karataş’ı makamlarında ziyaret eden sanatçı Başyayla, kendisinin medyatik bir sanatçı olmadığının altını çizdi ve “Ben halkın sanatçısı oldum. Düzenlenen konserler sayesinde halkla buluştum.” dedi. Başyayla, bir halk müziği sanatçısı olarak konserlerine duyulan ilgiden de ayrıca memnun olduğunu ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonunda 29 Mart 2011 Salı günü saat 15.00’te gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ile üniversitemizin idari ve akademik personelinin yanısıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Topluluğu Başkanı Hikmet Yanık, Karaman köylerine yönelik kitap toplama kampanyasını Turgay Başyayla konseri ile noktaladıklarını belirtti. Kitap toplama fikrinin Karaman Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bir kampanya ile başladığını, sonrasında ise Turgay Başyayla’nın kendilerine destek vermesiyle kampanyanın üniversitemize taşındığını anlattı. Kampanyanın amacına daha iyi ulaşabilmesi için 3 kitap bağışı karşılığı 1 bilet vererek öğrencilerin hem eğlenmesini, hem sosyal sorumluluklarının gereklerini yerine getirebilmelerin hedeflediklerini vurguladı.

Kitap bağış kampanyasına destek amacı ile üniversitemizde sahne alan Turgay Başyayla, kampanyayı düzenleyen öğrencileri ve onlara destek veren üniversite yönetimini kutladı. Sanatçı Başyayla ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin her kesime kucak açan yapısını beğendiğini dile getirdi ve “Ben halk odaklı, milletimizin değerlerine bağlı bir sanatçıyım. Bizim geleneğimizde yarenlik vardır. Yaren olmak arkadaş, dost, kardeş olmak demektir. Bu, bizim 700 yıllık bir geleneğimizdir. Ayrıca, üniversitenizde her türlü görüşe saygı gösterilmesini takdir ediyorum. Bu anlayışın diğer üniversitelere de örnek olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Turgay Başyayla’nın seslendirdiği şarkılarla coşan hayranları sanatçıya büyük sevgi gösterisinde bulundu. Öğrencilerin kendisine gösterdiği ilgiden ve sevgiden memnun olduğunu ifade eden Başyayla, projeye destek olmanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Konser sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, projeye verdiği destek dolayısıyla sanatçıya plaket takdim etti.

Turgay Başyayla kimdir?

Turgay Başyayla Çankırı’da doğdu. Lise yıllarında profesyonel ligde basketbol oynadı. 1996 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandı. Eğitimi sırasında okulun THM ve TSM korolarını kurdu ve üniversiteler arası yarışmalarda dereceler aldı. İlk albümü Nazlıcan’ı 2000 yılında çıkardı. Bu albümü,  “Ben Patlarsam Eğer”, “Öz”, “Yediveren” isimli albümler takip etti. Anadolu'nun birçok ilinde çok sayıda konser ve imza günü düzenledi. Aynı yıllarda Motif Halk Oyunları Vakfı'nda halk oyunları eğitimine başladı ve ulusal organizasyonlarda Motif ile birlikte ortak projelere imza attı. Cumhuriyet tarihinin TBMM'de halk konseri veren ilk sanatçısı ünvanına sahip olan Turgay Başyayla, çeşitli dizilerde ve filmlerde oyuncu olarak yer aldı.

Turgay Başyayla “Öz” ve "Yediveren" albümleriyle verdiği kültürel hizmetler sebebi ile çeşitli üniversite, eğitim kurumları, gazete ve dergi, TBMM parlamentosu ve birçok vakıf tarafından Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Halk Bilimleri Özel Ödüllerine layık görüldü.

TRT'de Sıla Türküleri isimli programı sundu. Halen Kanal A'da Salı günleri 21.30'da yayınlanmakta olan 'Türkü Şiir Türkiye’ isimli programı sunuyor.