KMÜ’DE MEŞGULİYET TERAPİSİ SERGİSİ AÇILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından meşguliyet terapisi sergisi açıldı. Yüksekokulun Yaşlı Bakımı, Evde Hasta Bakımı, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programlarında öğrenim gören yaklaşık 110 öğrencinin hazırladığı çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Öğrencilerin Meşguliyet Dersi kapsamında ürettiği ve KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında sergilenen çalışmalar arasında el örgüsü, kabartma, boyama gibi tekniklerle yapılmış tablolar, giysi ve aksesuarlar yer alıyor.

Sergiye ilişkin açıklama yapan KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Serap Kırıcı, “Yaşlı ve engellilerin boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ve psikolojik olarak rahatlayabilecekleri alanları tespit etmek, ayrıca kendilerine güvenerek yalnızlık hissinden kurtulmalarını sağlayacak yolları araştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz meşguliyet dersinde öğrencilerimiz birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardılar. Bunları sergi yoluyla üniversitemiz öğrencileriyle paylaşarak engelli ve yaşlıların gündelik meşguliyetleri hakkında empati kurmalarını sağlamak istedik. Çalışmaların tasarlanmasında emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.