KMÜ’DE UNİKOP ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) bünyesinde görev yapan Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörleri toplantısı gerçekleştirildi. KMÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal başkanlığında düzenlenen toplantıya UNİKOP üniversitelerinin temsilcileri katıldı.

“Engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarına çözüm bulmak bizim sorumluluğumuz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, engelsiz üniversite çalıştaylarının ilkinin 2006 yılında yapıldığını belirterek bu tip çalıştaylarda engelli bireylerin sorunlarının ele alındığını ve bu sorunların çözümünde önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti.

Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, engelli bireylerin ve öğrencilerin sorunlarına farkındalık kazandırmak amacıyla yapılan toplantının faydalı geçmesi temennisinde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nüfusumuzun çok büyük bir kısmı engelli bireylerden oluşuyor fakat biz toplumda bu insanları göremiyoruz. Çünkü sosyal hayatta karşılarına çıkan kısıtlamalar onların topluma karışmasını engelliyor. Üniversiteler olarak engelli öğrencilerimizin gündelik hayatlarını ve eğitimlerini kısıtlayan sorunları çözme, gerek fiziki anlamda gerekse bilgiye ulaşmaları açısından onların ihtiyaçlarına çözüm bulma sorumluluğumuz bulunuyor. Bu sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması umuduyla gerçekleştirilen toplantımıza katılım göstermiş olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.”

Toplantıda, KOP Bölgesi Üniversiteleri engelli öğrenci sorunlarının yanı sıra Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumuna ve UNİKOP Spor Oyunlarına engelli öğrencilerin katılımı gibi konu başlıkları görüşüldü.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.