KMÜ’DE UNİKOP ENSTİTÜ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Enstitü Müdürleri Toplantısı gerçekleştirildi. KMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet İpek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya UNİKOP üniversitelerinin Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Türkiyat Araştırmaları, Eğitim Bilimleri ve Mevlana Araştırmaları Enstitü Müdürleri katıldı.

“Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülebilmesi için enstitülerimize büyük iş düşüyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin güçlerini birleştirerek oluşturulan bu yapının daha canlı tutulması ve daha faydalı hale getirilmesini amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu: “UNİKOP bünyesinde düzenlenen toplantılar sonucunda öngörülen çalışmalar ve işbirliklerinin resmiyet kazanması ve Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için enstitülerimize büyük iş düşüyor. Ortak yüksek lisans programları ile ilgili belirlenen kriterlerin yeniden ele alınması ve bu konuların sizler tarafından konuşularak yeni fikirlerin ortaya atılması yapılan toplantının faydalı geçmesi açısından önemli olacaktır. Toplantının yeni önerilere ortam oluşturması ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerine geçilerek ortak yüksek lisans ve doktora programları görüşüldü. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.