YAŞAMINIZDAKİ GERÇEK İLE TANIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 26              25.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sahaja Yoga Topluluğu “Yaşamınızdaki Gerçek ile Tanışmak İster misiniz?”  başlığı adı altında bir etkinlik düzenledi.  Etkinlik İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre amfisinde 24 Mart Perşembe saat 15.00 da gerçekleştirildi. İşletme Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Burçin Elma yaptığı sunumda; Sahaja Yoga’nın insanın zararlı alışkanlıklarından kurtulmaları, liderlik ve özgüven açıklarının giderilmesi, sorunlarını çözmek ve dikkat toplama açısından yardımcı olan bir çeşit ruh sağaltımı olduğundan bahsetti. Elma, Sahaja Yoga’nın tarihsel gelişimini de anlattı. Kurucusunun Shri Mataji Nirmala Devi olduğunu ve kişiyi Aydınlanma 'ya ulaştıran bir meditasyon yöntemi olduğunu vurguladı. Burçin Elma modern zamanın sıkıntılarına Sahaja Yoga’nın kendine özgü cevaplar verdiğini ve bunun deneyimlenmesinin insan mutluluğu açısından önemini ifade etti.

Sahaja Yoga Topluluğu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 3 yıldır faaliyet göstermekte. Topluluğun başkanı ise Uğur Bellikli. Zaman zaman meditasyon etkinlikleri düzenleyen topluluk çalışmalarını sürdüreceğini belirtmekte.