KMÜ’DE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“İşini iyi yapan değil en iyisini yapan bireyler olacağız”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Karaman’ın tanıtımının yapıldığı video gösteriminin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Yüksekokul birincisi Mehmet Çataltepe, insanların başarıdan ziyade hedefleri olması gerektiğini belirterek, “Gerçekten istediğiniz bir hedefiniz olur ve bu uğurda çalışırsanız başarılı olursunuz. Şükürler olsun ki tereddütlerle çıktığım bu yolda başarıya ulaştım. Geleceğin aydınlık yüzleri olarak bizlere her türlü emeği veren ailelerimize teşekkür ediyorum. Asla karamsar olmadık, aksine sizlerin destekleri ile Atatürk Türkiyesi’nin parlak nesilleri olacağımıza inancımız tamdır. Artık bizim geleceğimiz konusunda korku ve kaygıya kapılmayın. Kolumuza taktırdığınız bu bilezik sayesinde yakınlarımıza ve ülkemize yararlı birer yurttaş olmak için var gücümüzle çalışacağız. Kendi tarihimizi ve özbenliğimizi iyi bilen, işini iyi yapan değil en iyisini yapan bireyler olacağız.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin ve insanlığın problemlerine çözüm üretmelisiniz”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ise yüksekokulun gelişimi, eğitim olanakları ve teknik altyapısı hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “Muhterem anne ve babalar, iki yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı şimdi size teslim ediyoruz. Çocuklarınıza bu zamana kadar göstermiş olduğunuz desteği mezuniyetlerinden sonra da göstermeniz gerekiyor. Evlatlarınızın yetişmesinde şimdiye kadar yapmış olduğunuz fedakârlıklardan dolayı sizleri kutluyorum. Akademik personelimiz öğrencilerimize yalnızca teknik bilgi vermekle kalmadı, onlara bir birey olarak topluma karşı sorumluluk sahibi olmayı da öğrettiler. Onlara da bu emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, sizler de iki yıl önce üniversiteye giriş heyecanı yaşarken bugün mezun olma heyecanı yaşıyorsunuz. Sahip olduğunuz diplomalar size çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Kendinizi sürekli olarak yenilemelisiniz. Ülkemizin ve insanlığın problemlerine çözüm üretmelisiniz. Hepinizin yolu açık olsun.”

“Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise mezuniyet törenine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrenci kardeşlerimizin başarılarını kutlamak ve onların sevinçlerine ortak olmak için burada toplandık. Kutlanacak bir durum varsa elbette ki katkı verenler de var demektir. Çok değerli anneler ve babalar, dünyaya geldikleri andan itibaren hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yetiştirdiğiniz evlatlarınızın mezuniyet sevincini yaşıyorsunuz. Bu sevinçte en büyük pay sizindir. KMÜ ailesi adına yürekten hepinizi kutluyor, öğrencilerimizin alacağı diplomaların kendileri ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum. Sevgili gençler, mezun demek izinli olmak demektir. Sizler de eğitiminize bir süreliğine ara veriyorsunuz. Bu aranın ardından eğitiminize devam edeceksiniz. Çünkü eğitim ölüme kadar devam eder. Ömür boyu sürecek bu yolda yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun.”

Diploma ve Kep Atma Töreni

Konuşmaların ardından Recep Uzun isimli öğrenci ‘Sakarya’ şiirini okurken Hamide Onbaşıoğlu isimli öğrenci de türkü seslendirdi. Daha sonra okulu dereceyle bitiren öğrenciler Mehmet Çataltepe, Kıymet Gürbüz ve Betül Cinkara’ya plaketleri verildi ve okul birincisi Mehmet Çataltepe, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.

Tören, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ‘Ey Sevgili’ isimli şiiri okuması ve bölüm birincilerine ödül verilmesiyle devam etti. Diploma töreni ile coşku doruğa çıkarken öğrenciler diplomalarını teslim alarak kep atıp mezuniyetlerini kutladılar.