ERMENEK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ali Can, ilçe protokolü, üniversite personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Mezuniyetiniz hayırlı, bahtınız açık olsun”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ali Can, “Saygıdeğer aileler, sizin evlatlarınızı tüm mesai arkadaşlarımla birlikte kendi evlatlarımız olarak gördük ve onların meslek hayatlarında daha bilgili, kendinden emin ve daha başarılı olmaları için çabaladık. Ancak bizlere her zaman saygılı olan öğrencilerimize ilim yolunda bu terbiyeyi aşılayan siz değerli aileleri kutluyorum. Bu günün haklı gururunu sizlerin hak ettiğine inanıyorum.” dedi.

Öğr. Gör. Ali Can konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: “Bugün, yaşamınızın bir dönemini kapatıp diğer bir dönemine başlangıç yapıyorsunuz. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteği ile bugün buradasınız. Toplumumuzun farklı kesimlerinden gelerek burada buluştunuz. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek sosyal yaşamınızı oluşturdunuz ve kendinizin gelişimi adına çaba sarf ettiniz. Ahlaklı, kendini bilen ve kendine inanan, meslek sahibi gençler olarak kendiniz, yakınlarınız ve ülkeniz için yapabileceğiniz çok şey olduğunu biliyorsunuz. Dünyadaki gelişmeler sizin de kendinizi sürekli olarak geliştirmenizi gerektiriyor. Mezuniyetiniz hayırlı, bahtınız açık olsun.”

“Yüreğinizden sevgi, yüzünüzden tebessüm, dudaklarınızdan dua eksik olmasın”

Törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Bugün, öğrencilerimizi ülkemizin hizmetine sunmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu güzel tablonun oluşmasında emek veren ve bu başarının mimarı olan başta öğrencilerimizin aileleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ailelerimizin bugün yaşadıkları gururu onlarla paylaşıyorum ve öğrencilerimizin mutluluğunun bir ömür boyu devam etmesini diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen eğitimi, bireyin kendini yetiştirmesi olarak niteleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim, diploma almakla bitmiyor, aksine ölünceye kadar devam ediyor. Sizlerden bu ülkeye hizmet etmenizi bekliyoruz. Sorumluluğunuzu bilin ve hiçbir zaman unutmayın. Siz gençlere bu ülkenin ve bu dünyanın ihtiyacı var. Peygamber Efendimiz, ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ diyor. Hayat felsefeniz insanlara hizmet etmek olsun. İnsan, öğrenmeyi bıraktığında yaşlanmaya başlar. Maalesef Türkiye’de insanlar 18’li yaşlarda yaşlanmaya, 30’lu yaşlarda ölmeye, 70’li yaşlarda gömülmeye başlıyor. Biz bu kutlu medeniyetin evlatları olarak yaşarken ölmeyi değil, öldükten sonra da yaşamayı hedeflemeliyiz. Bunu ancak insanlara katkı vererek, onların gönlünü kazanarak ve işinizi en iyi şekilde yaparak başarabilirsiniz. Çok çalışın, çalışmanıza sevgi ve ahlak katın, ancak bu şekilde sürekli genç kalabilirsiniz. Yüreğinizden sevgi, yüzünüzden tebessüm, dudaklarınızdan dua eksik olmasın.”

“Hepinizi çok seviyorum, mutluluklar sizlerin olsun”

Tören, dereceye giren öğrencilerin kürsüye gelerek duygularını paylaşmalarıyla devam etti. Okulu birincilikle tamamlayan Ali Keleş, insanların hayatlarında her zaman önemli hedefler taşıdıklarını söyleyerek şunları dile getirdi: “Bu hedefler bize hayat enerjisi aşılar. Başarımızın ilk büyük hedefi üniversite sınavını kazanıp bu okulda okumaktı. Bugün ise buradan mezun oluyoruz. Almış olduğumuz diploma bize kendi ayaklarımızın üzerinde durma imkânı sağlayacak. Üniversite serüveninin sonuna geldik. Bu yolculuk boyunca elimizden tutan ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Başarımın diğer destekçileri de aynı sırada dirsek çürüttüğüm arkadaşlarımdır. Hepinizi çok seviyorum, mutluluklar sizlerin olsun.”

Diploma ve Kep Atma Töreni

Açılış konuşmalarının ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından Ermenek Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrenciler Ali Keleş, Ömer Hüseyin Özkaya ve Mehmet Ali Kapıoğlu’na ödülleri verildi. Daha sonra okul birincisi Ali Keleş, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.

Tören, mezuniyetin düzenlenmesine katkı sağlayanlar ile spor müsabakalarında başarılı olan sporculara plaket verilmesiyle devam etti. Sonrasında mezun öğrencilerin isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildiler ve öğrencilere diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.