İKİZ KARDEŞLERİN TERCİHİ KMÜ OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2016 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemleri sürerken öğrencilerin yaşadığı heyecanın yanı sıra farklı mutluluklar da ilgi çekmeye devam ediyor.

Hayaldi Gerçek Oldu

Doğdukları günden bugüne kadar birbirlerinden hiç ayrılmayan İlknur Üsdü ve İlkay Üsdü kardeşler eğitim hayatlarında da ortak karara imza atarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettiler.

Birbirlerinden hiçbir zaman ayrılmayı düşünmediklerini dile getiren ikiz kardeşler, geçtiğimiz yıl üniversiteye yerleştirilmiş olmalarına rağmen farklı illerde ve farklı programlarda okumamak için hayallerini bir yıl ertelediler. 2016 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ikiz kardeşlerin üniversiteyi birlikte okuma hayali Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yerleştirilmeleriyle gerçek oldu.

“Ayrılmadığımız için çok mutluyuz”

İlknur ve İlkay Üsdü ikiz kardeşler aynı üniversiteye yerleşmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını aynı anda yaşadıklarını dile getirerek, “Karaman’a, Antalya’nın Serik ilçesi Gebiz köyünden geliyoruz. Üniversitenin Gıda Teknolojisi programını kazandık. İlkokuldan bu yana hiç ayrılmadık. Allah, bundan sonra da ayırmasın inşallah. Geçen yıl üniversiteyi kazandık fakat aynı bölümde aynı şehirde olmak istediğimiz için bir yıl beklemeye karar verdik. Bu isteğimiz gerçekleştiği için çok mutluyuz. Karaman’a ilk kez geliyoruz fakat burada çok sıcak bir şekilde karşılandık ve özellikle üniversitede bize gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Amacımız mezuniyetimizi de birlikte kutlayıp, aynı mesleği icra ederek birlikteliğimizi sürdürmek.” şeklinde konuştular.