KMÜ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. AHMET YILDIRIM'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, bazı basın yayın organlarında kendisiyle ilgili yer alan haberler hakkında bir basın açıklaması yaptı. Prof. Dr. Yıldırım, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Son günlerde bazı internet siteleri ve gazetelerde yayımlanan haberlerde, ÖSYM Koordinatörlüğü’nden ayrılmamın ve Mühendislik Fakültesi’ne Dekan Vekili olarak atanmamamın nedeni sorgulanmakta ve bazı yayın organlarında bunun FETÖ operasyonları ile ilgisi olabileceği şüphesi dile getirilmektedir. Öncelikle 15 Temmuz’da asker kılığına girmiş hain FETÖ/PDY terör örgütünün ve liderinin, Türk milletinin birliğine, bütünlüğüne ve bu milletin oyları ile seçilmiş başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere TBMM ve diğer kurumlara silah doğrultarak yapmaya çalıştığı bu hain darbe girişimini lanetliyor ve bu suça ortak olan veya katkıda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. Bu vesileyle açıkça ifade ediyorum ki, hayatımın hiçbir evresinde bu hain terör örgütü ile bir ilgim söz konusu olmamıştır. Aksini iddia edenleri ellerindeki bilgi ve belgeleri ilgili kurumlara iletmeye davet ediyorum.  Bu konuda rektörlüğümüzün iki kez basına açık olarak yaptığı davete hiçbir başvuruda bulunulmamış olmasını da ilgililerin takdirine bırakıyorum. Haberlerde bahsedilen Mühendislik Fakültesi Dekan Vekilliği’ne önerilmememin nedeni, Rektörlüğümüzün basına gönderdiği 22 Ağustos 2016 tarihli açıklamada belirtildiği gibi bir yıl süreyle International University of Sarajevo (Uluslararası Saraybosna Üniversitesi)’da görevlendirilme işlemlerinin YÖK nezdinde devam ediyor olmasıdır. İkinci olarak, ÖSYM Koordinatörlüğü  görevinden alındığım bilgisi de yanlıştır. Hain darbe girişimi sonrası ÖSYM yönetimi de koordinatörlerin istifalarını istemiş ve bazılarının yerine yenilerini atamıştır. ÖSYM’nin Koordinatörlerin görev sürelerini düzenleyen yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasında “Sınav koordinatörleri ve koordinatör yardımcıları iki yıldan oluşan bir dönem için görevlendirilir. Süresi dolan sınav koordinatörü görevinden ayrılır, varsa yardımcısı sınav koordinatörü olarak görevlendirilir. .…Bir kişi en fazla 2’şer dönem koordinatör veya koordinatör yardımcısı olarak görev yapabilir” hükmü yer almaktadır.  Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra şahsımın ikinci dönem atama süresi de dolduğu için tekrar atanmam söz konusu olmamıştır. Dolayısıyla yerime yardımcılığımı yapan hocamız atanmıştır. Olayların gerçek boyutu yukarıda açıklandığı şekildedir. Hem ülkemiz, hem de ilimizin değerli yöneticileri ve kurumlarının hain terör örgütünü tamamen yok etmek için hassas ve yoğun bir şekilde çalıştığı şu dönemde, sahip olunan herhangi bir delil, belge ve doğru bilgileri onlarla paylaşmak hepimizin önceliği olmalıdır. Hal böyleyken, bu bilgileri ilgili kurum ve yöneticilerle paylaşmak yerine iftira, dedikodu ve itibarsızlaştırma amacı güden haber ve duyumlara karşı başta basın organlarımız olmak üzere herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtmek isterim. Ayrıca hakkımda yapılan veya yapılacak olan, şahsımı haşhaşi FETÖ/PDY ile birlikte gösterme gayretleri ve iftira kampanyaları karşısında her türlü hukuki süreci işleteceğimi kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyorum."