KMÜ, MODERN ARŞİVLEME SİSTEMİNE KAVUŞTU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 34                   08.04.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde modern compact arşiv sistemi oluşturuldu. Karaman’da üniversitenin akademik birimlerinin ilk kurulduğu 1987 yılından buyana yapılan tüm resmi yazışmalar ve öğrenci bilgilerinin muhafaza edileceği arşiv sistemi; evrak karmaşasının önlenmesi ve zamandan tasarruf sağlanması amacıyla kuruldu ve modern donanımı ile üniversitenin fiziki altyapısındaki ilerlemede bir basamak oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün; “Yeni kurulan arşiv sistemi, üniversitemizin tüm evraklarını güvenli bir şekilde saklayabilecek kapasiteye sahiptir. 1987 yılından günümüze kadar üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimizin tüm kayıt evrakları, diplomaları, öğrencilerle ilgili yapılan tüm yazışmalar bu arşivde toplanmakta, uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde saklanabilmekte ve ihtiyaç olduğunda evraklar kolaylıkla çıkartılıp talepte bulunan kişiye sunulabilmektedir” dedi.

Prof. Dr. Kemal Esengün’ün verdiği bilgilere göre raylı sistem üzerinde kaydırılabilen compact arşiv dolapları, çelikten yapıldığı için yangından korunabiliyor. Çift anahtar sistemi bulunan dolaplar, görevliler tarafından çevirmeli sistemle kolayca yer değiştirebildiği için, ergonomik yapısı ile de dikkat çekiyor. Vücut mekaniğini zorlamadan görevlilerin kullanabileceği sistem sayesinde, üniversitenin geçmişte yapılan ve gelecekte oluşturulacak olan tüm evrakları teknolojik yöntem ile korunabilecek. Yaklaşık 30 bin klasör alma kapasitesine sahip çelik dolaplar, “volan” sistemi ile kolayca raylardan kaydırılabiliyor ve dolap aralarında sesi, tozu engelleyici fitil sistemi de bulunuyor.