KMÜ, ULUSLARARASI KOP SEMPOZYUMUNA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde 21-23 Ekim tarihleri arasında Karaman’da yapılacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi konferans salonlarında üç gün süresince gerçekleştirilecek olan sempozyumda başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin zenginlikleri ve sorunları sektörel bazda derinlemesine incelenerek sorunlara ilişkin çözüm önerileri tartışılacak.

Başta bölge üniversiteleri olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeydeki üniversitelerin akademik çalışmalarıyla desteklenecek olan sempozyumda, "Enerji ve Doğal Kaynaklar, Sosyal Eğitim ve Beşeri Bilimler, Gıda-Tarım-Orman, Kırsal Kalkınma, Haberleşme ve Bilişim, Kültür-Sanat-Spor-Turizm, Sağlık, Sanayi-Ulaştırma-Lojistik" gibi sekiz tematik alanda bildiriler sunulacak.

“Sempozyum, bölgemiz ve ülkemiz açısından büyük önem taşıyor”

KMÜ Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Sabri Gökmen, sempozyumun gerek bölge gerekse ülkemiz açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bölge üniversiteleri olarak ülkemizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli bireyler yetiştirmenin yanı sıra bölgesel dinamiklerle işbirliği yaparak mevcut potansiyeli daha iyi değerlendirme ve sorunlara çözüm üretme çabası içerisinde olduk. UNİKOP bünyesinde her yıl düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu bu çabalardan bir tanesidir. Dördüncüsünü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz sempozyumun bütün ortaklarımız ve milletimiz için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi için http://unikop2016.kmu.edu.tr adresini tıklayınız.