UNİKOP REKTÖRLERİ BİRARAYA GELDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dönem Başkanlığında UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı ile Ahi Evran, Kırıkkale, Bozok ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinin UNİKOP bünyesine katılmasına karar verildi. Böylece bünyesinde yedi üniversite bulunan UNİKOP ailesi genişleyerek üye sayısını 11’e çıkarmış oldu.

Toplantıya UNİKOP Dönem Başkanı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Selçuk Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Kara, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Aksaray Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile KOP ve üniversite temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UNİKOP Dönem Başkanı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bütün organizmalar gibi kurumlar da doğar, büyür ve gelişirler. Bizler de UNİKOP’un gelişimine tanıklık ediyoruz. Bugün aramıza dört yeni üniversitemiz daha katıldı. Bu birlikteliğin hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve birlikteliğimizden çok daha başarılı işler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Niyetimiz halis, gayretimiz ise üst seviyede olursa Allah bize daha güzel şeyler nasip eder. Dönem başkanlığım sürerken böyle güzel bir tablo ile karşı karşıya kalmak beni ayrıca mutlu etti. Gerçek anlamda yaşamak buluşmakla oluşur. Burada biraraya gelerek ülkemiz ve bölgemiz için daha faydalı, daha güzel işler yapabilmenin çabası içerisindeyiz. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken sarf ettiğimiz çaba ve neticesinde oluşan bedensel yorgunluklar yaşadığımız zihinsel heyecanın etkisiyle kaybolup gidecektir. Güzellikleri paylaştıkça ve birlik oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olacağına inanmıyorum. Yeter ki hepimiz ülkemize katkı vermek için gayret göstermeye devam edelim. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ardından söz alan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise üniversitelerin bulundukları bölgeler ve ülkemiz açısından büyük önem taşıdıklarına dikkat çekerek, “KOP İdaresi olarak bugüne kadar üniversitelerimize destek vermeye ve üniversitelerimizin potansiyelinden yararlanmaya çalıştık. KOP İdaresi kurulurken bölgesel kalkınmada tarım odaklı bir çizgi takip edildi. Ancak kalkınmanın farklı kriterler ve sektörlerle ilişkisinin de gözetilmesiyle 2016 yılı içerisinde diğer illerimizi de KOP bünyesine dahil ettik. Bunun neticesinde dört yeni üniversitemiz de UNİKOP çatısı altına girdi. Yeni üniversitelerin kuruma yeni bir heyecan katacağına ve kurumumuz için faydalı olacağına inanıyorum. İlerleyen günlerde aramızdaki işbirlikleri yeni konu başlıkları ile daha da genişleyerek devam edecek.” şeklinde konuştu.

Toplantı üniversite temsilcilerinin dilek ve temennilerini dile getirmeleri ile devam etti. UNİKOP Üniversitelerinin rektör ve rektör vekilleri yeni katılan üniversitelerle birlikte birliğin güç kazanacağını, UNİKOP kapsamındaki illerin birbirine yakın iller olmasının avantajıyla imkanların birleştirilerek tecrübelerin paylaşımı sonucunda güzel işlere imza atılacağını belirttiler.

Toplantıda son olarak UNİKOP Dönem Başkanı Rektör Gökmen, bir yıl boyunca yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi dönem başkanlığında UNİKOP kapsamında üç kez Stratejik Kurul Toplantısı yapılarak rektör yardımcılarının bir araya geldiğini, en az bir kez dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, araştırma merkezi müdürleri ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı Merkezi müdürlerinin KOP illerinde buluşarak bazı protokoller imzaladıklarını, bunun yanı sıra genel sekreterler ve daire başkanlarının, engelsiz üniversite birimi temsilcilerinin, öğrenci kulüp başkanlarının toplandığını, ayrıca eğitim seminerleri ve konferanslar düzenlendiğini ifade etti. Gökmen, 21-23 Ekim tarihlerinde KOP 4. Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun, 30-31 Ekim ve 8-9 Kasım tarihlerinde de UNİKOP Spor Şenliklerinin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Rektör Gökmen, "Biz iyi niyetle bu ülkeye ve bölgeye katkı sunmaya çalıştık. Ancak sizlerin desteği ve teşviki bizleri motive etti. Hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

UNİKOP Üst Kurul Toplantısı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.