KMÜ KARABEKİR MYO'DA MUHARREM PROGRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu tarafından Muharrem ayı ve Aşure gününe özel program düzenlendi.

Programa  Kazım Karabekir Kaymakamı Hakan Gönen,  Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, üniversite personeli  ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili Kuran-ı Kerim'den ayetler ile şiir ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program, KMÜ İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel’in Muharrem ayı ve Aşure gününün İslam’daki yerini anlattığı konuşmayla devam etti.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisinin ardından tüm katılımcılara aşure dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi.