VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ KMÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğunun düzenlediği söyleşide Karaman Valisi Süleyman Tapsız üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Söyleşiye KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çevik, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Emre Çalışkan, topluluk faaliyetleri hakkında bilgi vererek söyleşiye katılan herkese teşekkür etti.

“Geçmişe değil, geleceğe insan kaynağı yetiştirmeliyiz”

Vali Süleyman Tapsız, konuşmasının başlangıcında kaymakam ve vali olabilmek için gerekli şartları anlatarak meslekle ilgili teknik bilgileri paylaştı.

Mesleki yaşantısında karşılaştığı olayları ve tecrübelerini aktaran Vali Tapsız, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Hepiniz bu yıllarda kendinize bir özgeçmiş hazırlayın ve geleceğinizle ilgili kariyer planlamanızı şimdiden yapın. Yıllar geçtikçe meslekler de değişiyor. Gelecek yıllarda sosyal medya uzmanlığı, dijital pazarlamacılık, veri bilimciliği, veri tabanı mimarlığı gibi farklı alanlarda yeni meslek grupları oluşacak. Sizler de şimdiden bu meslekler hakkında bilgi sahibi olmalısınız ve bu mesleklere dönük çalışmalarda yer almalısınız. Ülke olarak yeni alanlara ve mesleklere hazırlık yapmamız, yeni işlere adaptasyon sağlamamız gerekiyor. Bizim geçmişe değil, geleceğe insan kaynağı yetiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

“İletişime, fikirlere ve değerlere açık bireyler olun”

Öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda önerilerde bulunan Vali Tapsız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok okumalı, dolu bireyler olmalısınız. Okumaya öncelikle bizi biz yapan değerlerden başlayın. Yabancı dil olarak yalnızca İngilizceyi değil farklı dilleri de öğrenmeye çalışın. İletişime, fikirlere ve değerlere açık bireyler olun. Birbirinizin fikirlerine saygılı davranın ve farklı fikirlere karşı asla önyargılı olmayın. Hayatta hiçbir zaman hiçbir şeyden yılmayın. Gücünüzün tükendiği yerden bir adım daha atarsanız kurtulacağınız yere bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Moralimizi düşük tuttuğumuzda veya beklediğimiz bir şey gerçekleşmediğinde ondan vazgeçersek başarılı olamayız. Sürekli kendimizi yenilemek ve geliştirmek için çabalamalıyız.”

“Ülkesi ve devleti için canını feda edebilecek şahsiyetli insanlar olun”

Söyleşinin son bölümünde ise Vali Süleyman Tapsız öğrencilerin sorularını cevapladı ve öğrencilere seslenerek, “Ne olursanız olun, iyi insan olun. Hangi meslekte çalıştığınızın çok bir önemi yok fakat ülkesi ve devleti için canını feda edebilecek şahsiyetli insanlar olun. Annenizin ve babanızın kıymetini çok iyi bilin. Rektörümüz ve çalışma arkadaşları, sizler için çok iyi mekânlar oluşturmuş, çok iyi imkânlar sunmuşlar ve sizlere böyle güzel bir eğitim yuvası kazandırmışlar. Sizler de bütün bu emeklerin kıymetini bilerek çalışın ve vatana millete faydalı bireyler olun.” şeklinde konuştu.

Söyleşi, Vali Süleyman Tapsız’a onurluk takdiminin ardından sona erdi.