KMÜ’DE ‘ORTADOĞU’DA NELER OLUYOR’ KONULU KONFERANS

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:45              06.05.2011

Üniversitenin Yunus Emre Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe topluluk üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Kitap Kurdu Topluluğu Başkanı Mehmet Sıddık Gök’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Hakkı Eren konferans vermek üzere kürsüye davet edildi.

Hakkı Eren, Ortadoğu’da geçmişten günümüze yaşananları özetleyerek sunumuna başladı. Ortadoğu’da hegemonya mücadelesinin bölgede parçalanmışlık duygusunu pekiştirdiğini belirtti.

Ortadoğu’da yaşanan güncel sıkıntıları da değerlendiren Eren, “Ülke yöneticileri kendi halklarına karşı düşman olamazlar. Yöneticiler halklarını kendilerine düşman gördükleri sürece asla devlet de olamayacaklardır.” dedi.

Bölgede yaşanan ayaklanmaları da değerlendiren Eren, “Türkiye’deki gençliğin Ortadoğu’da acı çeken insanların yanında olması gerekir.” diyerek konuşmasına son verdi.

Etkinliğin sonunda soruları cevaplayan Hakkı Eren’e, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Alper Özmen tarafından plâket takdim edildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kitap Kurdu Topluluğu’nun düzenlediği  “Ortadoğu’da Neler Oluyor” konulu konferans, araştırmacı yazar Hakkı Eren tarafından verildi.