KMÜ KÜTÜPHANESİNDEN 2016 YILINDA 18 BİN 833 KİTAP ÖDÜNÇ ALINDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) kütüphanesinden 2016 yılında toplam 18 bin 833 adet kitap ödünç alındı. Böylece 2015 yılında 17 bin 890 olan ödünç kitap sayısı 2016 yılında 943 adet artış gösterdi.

Ödünç Kitap Alımına Öğrenciler Damga Vurdu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı verilerine göre üniversite öğrencileri 16 bin 625 kitapla ödünç kitap alımına damgasını vurdu. Üniversitenin akademik personeli 1152 kitap ödünç alırken idari personel ise 1056 kitap ödünç aldı.

2016 yılı verilerine bakıldığında akademik personel arasında 89 kitap okuyarak zirvede yer alan isim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Özgür Bayraktar oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Sabri Aydın 57 kitap ile ikinci olurken yine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Selime Yıldırım 54 kitapla üçüncü sırada yer aldı.

İdari personel arasında en çok kitap okuyan kişi 40 kitap ile Rektörlük Özel Kalem Biriminden Hatice Nadas oldu. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Ahmet Çil ve Meral Uzar Kurtaran ise 36 kitapla ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar.

Öğrencilerin sıralamasına bakıldığında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Gürkan Nehir 71 kitap ile birincilik ipini göğüsledi. Yine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Hatice Toprak 46, Ömer Yanık ise 39 kitap ile ikinci ve üçüncülüğü paylaştı.

Akademik Birimler Sıralamasında Edebiyat Fakültesi İlk Sırada

En fazla kitap alan akademik birimlere bakıldığında 5 bin 735 kitap ile Edebiyat Fakültesi birinci oldu. Edebiyat Fakültesini 3 bin 973 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi izlerken Mühendislik Fakültesi ise 1297 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.

Peki En Çok Tercih Edilen Kitaplar Neler?

KMÜ’de 2016 yılında en çok ödünç alınan ilk üç kitap da belirlendi. Canan Tan’ın “En Son Yürekler Ölür” isimli kitabı en çok tercih edilen kitap olurken Adam Fawer’ın “Olasılıksız” ve yine Canan Tan’ın “Eroinle Dans” isimli kitapları da en çok okunanlar listesinde yerini aldı.