TÜRK OLİMPİYATÇILAR POSTER SUNUMU İLE HAYAT BULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri 1896-2016 yılları arasında Olimpiyat Oyunlarına katılan Türk sporcuları tanıtan poster sunumu gerçekleştirdiler.

Spor Yöneticiliği birinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve 120 yıllık Türk Olimpiyat tarihini anlatan poster sunumu ile olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcular Karaman Spor Lisesi öğrencileriyle buluşturuldu.

“Gelecek nesilleri yetiştirmek ve geleceğimize yön vermek en büyük görevimiz”

Spor Bilimleri ders etkinliği kapsamında gerçekleştirilen poster sunumu hakkında açıklamada bulunan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin, modern olimpiyatların başlangıcından günümüze kadar gelmiş geçmiş Türk sporcularının kim olduklarını, ülkemizi nasıl temsil ettiklerini ve olimpiyatlara nasıl damga vurduklarını anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştiklerini belirtti.  Doç. Dr. Tekin, poster sunumu için Karaman Spor Lisesinin seçilmiş olmasının ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekerek, “Gelecek nesilleri yetiştirmek, geleceğimize yön vermek ve olimpiyat ruhunu öğrencilere aşılamak için bu etkinliği düzenledik. Karakterli, ahlaklı, zeki, bedenen güçlü, her yönüyle dünyaya hâkim nesiller yetiştirmek bizim en büyük görevimiz.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Murat Tekin, poster sunumunun ardından Karaman Spor Lisesi yönetici ve öğretmenlerine, ayrıca gönüllü olarak poster sunumunun gerçekleştirilmesine destek veren BESYO öğrencilerine teşekkür etti.