KMÜ ÖĞRENCİLERİ KAMU KURUMLARINDA FİZİKSEL AKTİVİTEYİ ANLATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Karaman’daki kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele yönelik fiziksel aktivite çalışması başlattı.

Doç. Dr. Murat Tekin’in öncülüğünde Spor Yöneticiliği öğrencilerinin oluşturduğu grup Karaman’da İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, SGK, Maliye, Belediye, Bankalar, Türk Telekom gibi kurum ve kuruluşlarda masa başında çalışan personelin fiziksel aktivite düzeylerini artırıcı bilgilendirme yaparak afiş, broşür ve vücut kütle indeksi hesaplama pusulaları dağıttılar.

Yalnızca Üç Dakikanı Ayır, Güne Mutlu ve Sağlıklı Başla

Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Murat Tekin, yaşam kalitesini arttırmanın günümüzde büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek, “Monoton bir iş ortamında, tek düze hareketlerden bunalan çalışanların iş yaşamlarına küçük egzersizlerle de olsa renk katmanın önemli olduğunu düşündük. Masa başında çalışan personel günde üç dakikalık egzersizle fiziksel, sosyal, duyuşsal ve bilişsel gelişimlerini rahatlıkla artırabilir. Fakat uygulama yapılan kişiler belirtilen hareketleri yapmaya devam etmeliler. Bu şekilde gündelik yaşamlarına daha sağlıklı ve mutlu başlamaları mümkün olacaktır." dedi. Doç. Dr. Tekin son olarak, etkinlikte emeği geçen bütün kurum ve kuruluşların temsilcilerine ve BESYO öğrencilerine teşekkür etti.