UNİKOP DÖNEM BAŞKANLIĞI EL DEĞİŞTİRDİ

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığı görevi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ardından KTO Karatay Üniversitesine devredildi. KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenen törene KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP Rektörleri ve temsilciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana Karatay Medresesi’nden devraldığı misyonu ilke edinerek hareket etmiş, kadim bir kültürün temsilcisi, öncü bir üniversitedir.” dedi.

Prof. Dr. Bayram Sade, üniversitenin bundan sonraki çalışmalarında da dönem başkanı bir üniversite olarak geçmişten gelen sorumlulukla hareket edeceğine dikkat çekerek UNİKOP'un kurulması ve bugünlere gelmesine katkı veren üniversitelere, son olarak dönem başkanlığı görevini devreden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine teşekkür etti.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise KTO Karatay Üniversitesine dönem başkanlığı görevinde başarılar dileyerek, “Üniversiteler arasında her türlü akademik ve idari işbirliğinin tesisi ve gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyor, KOP Bölgesinin kalkınmasına öncelik verecek şekilde faaliyetler organize ediyoruz.” dedi.

UNİKOP dönem başkanlığı görevini devreden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de KMÜ Dönem Başkanlığı süresince yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, “UNİKOP üniversiteleri olarak başarılı işleri daha ileri noktalara taşımak için hep birlikte çalışacağız. KTO Karatay Üniversitesine dönem başkanlığı görevinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tören, devir teslimin ardından toplantı gündeminin görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda, UNİKOP üniversiteleri arasında personel hareketliliği, ortak hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, öğrenci toplulukları ve öğrenci konseyleri arasında ortak faaliyetler ele alındı.

Hediye takdimi ve KTO Karatay Üniversitesi tanıtım gezisiyle tören sona erdi.