TÜRKÇE KONUŞAN ÖĞRENCİLER KONGRE PROGRAMI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 59                   11.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından 12-14 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi’nin programı yayınlandı.

Açılış programı, 12 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda başlayacak. Çağrılı bildiri sunumu ve onurluk takdiminin ardından, KMÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülşen Kahraman ve resim öğretmeni Gülten Kahraman’ın hazırladığı “Renkler” konulu seramik sergisi konukların beğenisine sunulacak.

Öğle yemeğinin ardından, konuklar üniversitenin iki ayrı konferans salonunda sunulan bildirileri izlemeye davet edilecek. “Mevlana Oturumu”, “Karacaoğlan Oturumu”, “Kaşgarlı Mahmut Oturumu”, “Ahmet Yesevi Oturumu”, “Karamanoğlu Mehmet Bey Oturumu” gibi Türkçenin yaygınlaştırılmasında değerli katkıları olan bilim insanlarının isimlerinin verildiği oturumlar, saat 19.00’a kadar devam edecek.

26 farklı ülkeden ve 35 ayrı üniversiteden 113 öğrencinin katılacağı kongrede, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile misafir öğrenciler arasında “kardeş öğrenci” uygulaması da yapılıyor. Farklı ülkelerden gelecek “kardeşleri” ile birebir ilgilenecek olan KMÜ’lü öğrenciler, kongre süresince Türkiye, Karaman ve Türkçe ile ilgili bilgi aktarımı yapacak ve Türk kültürünü tanıtacaklar.

1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi’nin programı www.kmu.edu.tr adresinden de takip edilebilecek.