KMÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANI TURAN KARATAŞ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 60                   11.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, bu akşam Kanal D’de canlı yayınlanacak olan “Abbas Güçlü ile Genç bakış” programının konuğu olacak.

Üniversitenin konferans salonunda yapılacak olan canlı yayında, Karataş’ın yanısıra Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın, yazar Feyza Hepçilingirler ve dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu da yer alacak.

KMÜ Türk Dili Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanlığını yürüten ve Türkçenin doğru kullanımı, Türkçenin yaygınlaştırılması konularında önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Turan Karataş, Genç Bakış programında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini de temsil edecek.

“Türkçe Konuşuyor muyuz?” konulu programda, dilde yozlaşma neden yaşanıyor, nasıl engellenir, yabancı sözcük kullanımı neden bu kadar yaygın, yabancı kelimeler dilimize nasıl bu kadar rahat yerleşiyor, yabancı sözcüklere Türkçe karşılıklar neden komik bulunuyor, işyerlerinde neden yabancı isimler tercih ediliyor, yasaklanmalı mı, Türkçe bir dünya dili olabilir mi gibi konu başlıkları tartışılacak.