ÖĞRENCİLERDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ata ve Türk Dünyası Araştırma Öğrenci Toplulukları tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Okutmanı Atilla Zorlu, Osmanlı Devleti’nin tarihinde en çok yara aldığı savaşın Balkan Savaşları olduğunu ve bu savaşların hemen ardından Çanakkale Savaşına girdiğini belirterek, “Çanakkale, sadece bizim için değil bütün dünya için bir dönüm noktası olmuştur. Çanakkale aslında Hak ve Batıl’ın savaşıdır. Türklerden bin yıllık bir intikam alma hevesidir. Malazgirt Zaferi’nden sonraki en önemli zaferimiz olan bu savaş iman ile çeliğin ve teknolojinin savaşıdır. Bundan sonraki bin yıl daha bu topraklarda varolacağız inşallah.” dedi.

Yasin’i Şerif okunmasıyla devam eden programda Selver Sezer, Kürşat Yağcıoğlu ve Mustafa Can Güler isimli öğrenciler şiirlerini seslendirdiler.

Daha sonra Büşra Gündüz ve Elif Nur Yılmaz isimli öğrenciler Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerin anılarından oluşan mektupları okudular.

Program, türkü ziyafeti ve El-Bab’da görev yapan Karamanlı askerlerin Çanakkale Şehitleri için hazırlamış oldukları video gösterimi ile devam etti.

Öğrencilerin hazırlamış oldukları tiyatronun sahnelenmesiyle birlikte program sona erdi.