TRT AVAZ, TÜRKÇE KONGRESİNİ NAKLEN YAYINLAYACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 62           11.05.2011

Üniversitemizde düzenlenen 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi, TRT Avaz kanalından naklen yayınlanacak.

TRT-Avaz kanalının naklen yayını ile Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya coğrafyasında, kongrenin açılış programı izleyicilerle buluşacak.

Üniversitemize Belarus, Kırım, Kosova, Litvanya, Hindistan, Japonya, Slovakya, Almanya, Ukrayna, Dağıstan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Suriye, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Çin, Arnavutluk, Yemen, Estonya, Kazakistan, İsveç, Afganistan, Rusya, Filistin, Polonya, Moğolistan, Tataristan gibi ülkelerden gelen 113 gencin katıldığı kongrenin açılış töreni, TRT Avaz kanalının yayını ile Türkçenin konuşulduğu uzak ülkelerde de izlenebilecek.