KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMASI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 63           12.05.2011

Sağlık, bir insanın hayatında sahip olabileceği en büyük servettir. Sağlık çalışanları içinde hemşirelik, bu servetin kazanılmasında ve korunmasında en önemli meslek gruplarından biridir. Aynı zamanda, insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal bir meslektir. Sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve tüm topluma ulaştırılabilmesi için hemşirelerimiz, aldıkları eğitim-öğretim ve görev bilinciyle çalışmaktadırlar. Üniversitemizde hemşirelik eğitimi alan öğrencilerimiz tüm güçlüklere rağmen büyük bir özveri ile görevlerini yürütmektedirler.

İnsan sevgisini esas alan bir yaklaşımla, sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlara kaliteli ve yeterli düzeyde ulaştırılabilmesi hedefinin gerçekleştirilmesinde büyük pay sahibi olan hemşirelerimizi tebrik ediyor; zahmetli ancak bir o kadar da onurlu görevlerinde kolaylıklar diliyorum.

Tüm hemşirelerimizin ve üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimizin "Hemşireler Haftası"nı kutluyor; kendilerine sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.