TÜRKÇE KONGRESİNE AİLECE KATILAN KIRGIZLAR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 70           13.05.2011

1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresine Kırgızistan’dan annesi, babası ve ablası ile birlikte katılan Aizharkyn Alymidin, kongrede ilgi odağı oldu.

Kırgız Devlet Tıp Akademisi’nde nöroloji bilimleri ihtisası yapan Aizharkyn Alymidin, yaptığı açıklamada Türkçe konuşanların olduğu kongre ilgisini çektiği için Karaman’a geldiğini ve Karaman’a hayran kaldığını belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile de konuşan Aizharkyn Alymidin, “Genç bir üniversite olmasına rağmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çok iyi olanaklara sahip. Üniversitede modern binalar var. İlk defa uluslararası bir kongre yapılmasına rağmen hiçbir problem yaşamadan ailem ile birlikte huzurlu zaman geçirdim. Hoşgörülü ve misafirperver insanlar arasında olmaktan keyif aldım” açıklamasını yaptı.

Rektör Gökmen ise, Aizharkyn Alymidin’i ve ailesini Karaman’da misafir etmekten mutluluk duyduğunu, üniversite ve kongre hakkında olumlu düşüncelerinden dolayı memnun olduğunu ve Karaman’a her zaman beklediğini ifade etti.

1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresinde Evliya Çelebi Oturumunda “Kırgızistan’daki Ortaokul, Lise Tarih Ders Kitaplarında Türkiye Tarihinin Okutulması” konusunda da sunum yapan Aizharkyn Alymidin, “Karaman’ın gelecekte parlak bir şehir olacağını düşünüyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gelecekte seçkin ve saygın bir üniversite olacağına inanıyorum. Ayrıca, Karaman’ın Türk dilinin anavatanı olduğunu bu kongrede öğrendim. Atalarımızın konuştuğu dilin burada her yerde konuşulmasını emreden Karamanoğlu Mehmet Bey isimli bir yönetici tarafından sahip çıkılması beni şaşırttı” diye konuştu.