KMÜ'DE GEÇMİŞTEN BUGÜNE SPOR YÖNETİMİ ANLAYIŞI KONUŞULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından Geçmişten Günümüze Türkiye'de Spor Yönetimi Anlayışı konulu söyleşi düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin, "Biz öğrencilerimize gereken her şeyi vermeye çalışıyoruz. Fakat öğrencilerimizin alanımızda uzman farklı insanlardan farklı bakış açıları kazanmaları ve farklı tatlar tatmalarını istiyoruz. Umarım yararlı olur." dedi.

Açılış konuşmasının ardından BESYO öğrencilerinin hazırlamış olduğu Tarcan zeybeği gösterisi ve müzik dinletisi ile katılımcılar keyifli dakikalar geçirdi. Sonrasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Mutlu sahneye gelerek sunumunu yaptı.

Geçmişten bugüne Türkiye'de spor yönetimi konusunda bilgiler veren Mutlu, "Türk sporundaki örgütlenmeler altı gruba ayrılıyor. Bunlar sırasıyla; Osmanlı dönemindeki örgütlenmeler, Türkiye İdman Cemiyeti İttifakı, Türk Spor Kurulu, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve son alarak Spor Genel Müdürlüğüdür." dedi. Bu konu başlıklarını ayrıntısıyla anlatan Doç. Dr. Osman Mutlu, tavsiyelerinin ardından konuşmasına son verdi.