KMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN POSTER SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencileri, bitirme projelerini poster olarak sergilediler.

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği laboratuvar alanında düzenlenen sergiye öğretim elemanları ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkuner, laboratuvar çalışmaları ve literatür araştırmaları yaparak posterleri hazırlayan öğrencilere ve bu süreçte onlara danışmanlık yapan öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Serginin açılışında Gıda Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Obada Kholandi de memleketi Suriye'ye özgü, ısırgan otundan pişirdiği 'mülikiye' adlı yemeği katılımcılara ikram etti.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen sergide Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin mezuniyet tez çalışmaları ve bölüm akademik personelinin 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yapmış oldukları bilimsel çalışmaları ziyaretçilere tanıtıldı.

Sergide ayrıca 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde KMÜ ev sahipliğinde düzenlenen Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci Kongresinde dereceye giren öğrencilerin posterlerine de yer verildi.

Kongrenin poster yarışmasında KMÜ Gıda Mühendisliği öğrencilerinden Elanur Yılmaz, Emine Beyza Aydın ve Hasret Canbulat'ın "Palmiye ağacından biyobozunur film üretimi ve filmlerin fiziksel karakterizasyonu" adlı çalışması ikinci; Gizem Çimen ve Özge Şimşek'in "Künefe yapımı ve kalite özellikleri" adlı çalışması da üçüncü olmuştu.

Toplam 54 poster çalışmasının yer aldığı sergi, 26 Mayıs cuma gününe kadar görülebilecek.