KMÜ’DE HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 81                   16.05.2011

12-18 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye’de hemşirelik haftası kutlamaları kapsamında, Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi’nde de coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Konferans Salonunda 16 Mayıs 2011 tarihinde saat 10.00’da yapılan kutlama programına KMÜ rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, konuşmasında hemşireliğin insanlığın sağlıkla ilgili gereksinimlerinden dolayı ortaya çıkan en kutsal ve en değerli mesleklerden olduğunu vurguladı. Hemşirelik mesleğinin öneminin ve değerinin bütün dünyada herkes tarafından kabul edildiğini, hemşirelik mesleğinin en iyi şekilde yapılması konusunda gayretleri büyük olan Florance Ninghtingale’nin 12 Mayıs tarihli doğum gününün hemşireler günü olarak kutlandığını belirtti. Prof. Dr. Ali Şahin’in, bu özel ve değerli mesleği icra eden hemşireler ile birlikte, Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin hemşirelik haftasını kutlayan içten konuşması, öğrenciler tarafından coşku ile karşılandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasında hemşirelik bölümü öğrencilerinin, tüm öğrencileri gibi çok değerli ve özel bir yerleri olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Sağlık, bir toplumun en büyük servetidir. Bu servetin kazanılmasında ve korunmasında hemşirelik mesleği önemli bir yere sahiptir. Hemşirelik mesleğinin eğitiminde ve icrasında bir çok sıkıntılar yaşandığının bilincindeyiz. Hemşirelerimizin çalışma hayatında düşük ücret, yoğun performans, istenmeyen branşlarda çalışma, meslekte ilerleyememe gibi pek çok sorunları var. Ancak hemşirelerimiz büyük fedakarlıklarla şefkat, sabır göstererek mesleklerini icra etmektedirler” açıklamasını yaptı.

Hemşireliğin çok onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Rektör Gökmen, “dil, din ayırımı gözetmeksizin fedakarlıklar içinde mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizi ve Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimizi kutluyor, meslek hayatlarında başarılar, özel hayatlarında da mutluluklar diliyorum” dedi.

Program, Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin sağlık kurumlarında ve farklı ortamlardaki görüntülerini içeren “Herşeye Rağmen Güleryüzlü Hemşireler” konulu barkovizyon görüntüleri ile devam etti.

Programa konuşması olarak katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aliye Çınar, “Bir meslek Olarak Hemşireliğin Tüm Toplumdaki Yeri” ile ilgili açıklamalar yaptı. Doç. Dr. Aliye Çınar, konuşmasına hemşireler haftasını kutlayarak başladı. Bir toplum bilinci olarak hemşirelik mesleğine nasıl bakıldığına ilişkin görüşlerini açıklayan Çınar, hemşirelik mesleğinin gerçekten icra edebilenler için iyi bir sanat olduğunu vurguladı. “İnsanın özgürleşmesinin yolu, kültürdeki en yüce gücü sevmekten geçer. Bu inancı taşıyan hemşireler, dürüst, ahlaklı olmak, “insan” olmak, “sevmek” gibi unusrları içeren bir mesleği yapmaktadırlar” açıklamalarını yaptı.

Hemşirelik mesleğinin, kendi sınırlarını sürekli genişletmek için uğraşan ender mesleklerden olduğunu vurgulayan Aliye Çınar, hemşirelik öğrencilerinin bu anlamlı ve önemli gününü tekrar kutlayarak sözlerine son verdi.

Program, hemşirelik mesleğinin sanatsal yönünün önemine dikkat çekmek isteyen Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin gitar, bağlama ve ney ile icra ettikleri şarkılar ile devam etti. Sağlık Yüksekokulu 2.nci sınıf öğrencisi Mustafa Akbayır’ın bağlama, 3.ncü sınıf öğrencileri Duran Çelikdemir, Mehmet Kış ve Ömer Acar’ın gitar, neyzen Osman Güzel ney ve 3.ncü sınıf öğrencisi Burcu Oflaz’ın da solist olarak katıldığı program, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.