I. Ulusal Elma Sempozyumu KMÜ’de Yapılacak

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 18                      06.04.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “elma konusunda ülkemizde yapılacak ilk sempozyuma Karaman’ımızın ve üniversitemizin ev sahipliği yapacak olması bizleri heyecanlandırmakta ve mutlu etmektedir. Bu sempozyumu iki yılda bir düzenli şekilde yaparak, ülkemizin ve özellikle elma üretiminde önemli bir merkez olan Karaman’ımızın tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin değişik bölgelerinden uzmanların ve üniversitelerimizden çok sayıda bilim adamının davet edildiği sempozyumda; elmanın ıslahından fizyolojisine, çeşit ve anaç seçiminden adaptasyonuna, yetiştirme tekniğinden hasadına, organik yetiştiricilikten muhafaza ve pazarlanmasına kadar pek çok konu ele alınacak, elma yetiştiriciliği ve pazarlaması ile ilgili sorunlar masaya yatırılacak ve çözüm önerileri ortaya konulacaktır” dedi.
Ayrıca Gökmen, “tarım ve sanayi şehri olan Karaman’ın köklü tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginliği, turistik değerleriyle aynı zamanda önemli bir kültür ve turizm kenti olduğunu, doğru projeler üretilmesi durumunda şehrimizin önümüzdeki yıllarda Türkiye’de önemli atılımlar yapabilecek güce sahip olduğunu” da ifade etti. Sempozyumun, elma başta olmak üzere Karaman’ın değişik yönlerden tanıtılmasını sağlayacağını, Karaman’ın tanıtılması ve potansiyelinin harekete geçirilmesi hususunda üniversite olarak her türlü gayreti göstereceklerini de belirten  Rektör Gökmen, “sempozyumun ülkemiz ve Karaman’ımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1. Ulusal Elma Sempozyumu ile ilgili bilgilere, www.meyve.gen.tr web adresinden ulaşılabilmektedir.