KMÜ’DE KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 81                   17.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği programı, bahar şöleninde köpek güzellik yarışması düzenleyecek. Türkiye’de ilk ve tek olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde açılan Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği programı, üniversitenin bahar şöleni etkinliklerini daha da renklendirecek. Mezunlarının istihdam olanağı geniş olan Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği programının yapacağı organizasyona Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Karaman Belediyesinin katılımlarıyla Karaman’da bir ilk yaşanacak.

Dördüncü bahar şöleni kapsamında 24 Mayıs Salı günü saat 15.00’de Yunus Emre Yerleşkesinde yapılacak olan yarışmaya, 16 yaş ve üzerinde olan köpek sahipleri katılabiliyor. Önkayıt 18, 20, 21 Mayıs tarihlerinde saat 14.00-18.00 arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak.

Japonese Tosa, Pitbull Terrier ve Dogo Argentino hariç tüm ırklar (uysal olan hayvanlar) yarışmaya katılabilecek. Kayıt esnasında yarışmaya katılacak köpek ile  birlikte aşı kartının ve 10 TL katılım ücretinin Meslek Yüksekokuluna istenilen tarihte getirilmesi gerekiyor. Ödül olarak dereceye giren tüm hayvanlara bir yıllık aşısının yapılmasının yanı sıra 1.nci seçilen yarışmacı köpek kulübesi, 2.nci seçilen yarışmacı köpek maması ve 3.ncü seçilen yarışmacı, hediye paketi ile ödüllendirilecek.

TRT kanalının çekim yapacağı programa, tüm Karaman’lılar ve hayvanseverler davet ediliyor.