KMÜ EKMEKLİK KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜSTÜN BUĞDAY ÜRETECEK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Alp Tarım Şirketi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Alp Tarım Genel Müdürü Süleyman Yavuz İlgün tarafından imzaların atıldığı protokol töreninde KMÜ Rektör Yardımcısı Birol Üner ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Aydın da hazır bulundu.

Proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Nevzat Aydın’ın yapacağı üniversite - sanayi işbirliği kapsamında imzalanan protokole göre Alp Tarım için ekmeklik kalite özellikleri üstün yeni buğday çeşitleri moleküler yöntemler ve hızlı ıslah yöntemi kullanılarak geliştirilecek.

Alp Tarım Genel Müdürü Süleyman Yavuz İlgün, üniversite ile işbirliğini çok önemsediklerini ve bu proje kapsamında geliştirilecek buğday çeşitlerinin ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.