PROF. DR. MEHMET AKGÜL, İSLAM ÜLKELERİ REKTÖRLER FORUMUNA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla düzenlenen ‘İslam Ülkeleri Rektörler Forumu’na katıldı.

İslam ülkeleri arasında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir ağ oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedefiyle düzenlenen forumun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen forumun açılışına bakanlar ve kamu kuruluşlarının yöneticileri, İslam ülkelerinin Türkiye büyükelçileri, YÖK üyeleri, İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü ile ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri katıldı.

Toplantının açılış oturumunun tamamlanmasının ardından ilk gün ‘Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi’, ‘Kredi Transfer Sistemi ve Hareketlilik’, ‘Kalite Güvence Ajansları, Tanınırlık ve Denklik’ ile ‘Ortak Eğitim Öğretim Programları’ başlıklı paneller düzenlendi.

Forumun ikinci gününde ise panel oturumlarının değerlendirilmesi yapılarak geleceğe ilişkin planlar ele alındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın toplantı gündemindeki konuların özetini içeren sonuç bildirgesini açıklamasıyla İslam Ülkeleri Rektörler Forumu sona erdi.