KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 82            18.05.2011

Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 92. yıldönümünün haklı gururunu yaşamaktayız.

Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır.

Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Dünyaya açık, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda küresel ölçülerde rekabet gücüne sahip gençlerimiz, gelişme ve kalkınma çabalarımıza büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standardımızı geliştirecektir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Bu nedenle üniversitemizde, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, yarınlara en iyi şekilde hazırlama, Türk Milleti ve vatanımız için en iyi faaliyetleri yapma bilincini verme gayreti içerisindeyiz.

Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Büyük Önder Atatürk'ün bu takdirini en üst seviyede tutmak; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğe taşıyacak olan gençlerimize nitelikli eğitim yanında milletimize ve vatanımıza yararlı olma bilincini vermek, üniversitemizin en önemli görevleri arasındadır.

Bu bağlamda, Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor; 19 Mayıs coşkusunun, gururunun hiç eksilmemesi ve nice 19 Mayıslara taşınması dileklerimle Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.