KMÜ’YE BAHAR GELECEK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 86            20.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 23-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan bahar şöleni ve mezuniyet töreni hazırlıkları tamamlandı.

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan bahar şöleninde, eğlenceli kültürel ve bilimsel etkinliklere yer verilecek. Üniversite öğrenci topluluklarının etkin olarak faaliyetlerini sergileme fırsatı bulacakları bahar şöleninde, öğrencilerin sergileri, bilimsel deneyleri, ders kapsamında hazırladıkları görsel materyallerin sunumu gibi kültürel etkinlikler yapılacak.

KMÜ 4.ncü bahar şöleni, 23 Mayıs Pazartesi günü 11.00’de başlayıp iki gün sürecek. Üniversite Senatosu üyelerinin katılacağı açılış töreninde; stand ve sergilerin açılının ardından halk oyunları gösterisi sunulacak. Pilav, çiğ köfte, makarna ve sac böreği ikramlarının yapılacağı şölen alanında gün boyunca yarışmalar ve animasyon gösterileri yapılacak.

Üniversitedeki akademik ve idari birimlerin kendi aralarında haftalardır yaptığı futsal ve voleybol yarışmalarının yanı sıra, öğrenciler arasında da basketbol, voleybol, futsal yarışlarının final müsabakaları düzenlenecek. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin sunacakları halk oyunları, kolbastı, capoeira dansı, jimnastik, masa tenisi, modern dans gösterisi gibi etkinliklerin, bahar şölenine keyif katması bekleniyor. Ayrıca şiir ve ney dinletisi, ünlü yazarların imza günü, öğrenci topluluklarının vereceği müzik konseri, köpek güzellik yarışması gibi etkinlikler de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bahar şöleninde renkli sahneler oluşturacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin hepsinin katılması beklenen standlarda, Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin eğitici oyuncakları, kostümleri ve çocuklar için yaptıkları müzik aletleri de şölene katılanların beğenisine sunulacak. Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencilerinin beden kitle indeksi hesaplama ve obesite konusundaki konferansının ilgiyle izlenmesi bekleniyor. Evliya Çelebi’nin 400.ncü doğum yılı dolayısıyla Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferans, Bilim ve Araştırma Merkezinin belgesel gösterimi de, şölende kültürel etkinlikler içinde yer alacak. Ayrıca Meslek Yüksekokulu’nun ev ve deney hayvanları, mimari dekoratif sanatlar, halıcılık kilimcilik, gıda teknolojisi, makine bölümlerinin sunacakları sergilerin, her yıl olduğu gibi bu yıl da beğeni ile izlenmesi bekleniyor. Şölen kapsamında, üniversiteye yeni kazandırılan egzoz emisyon cihazının tanıtımının da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Otomotiv bölümünün hazırlayacağı gokart sistemi, isteyen herkesin keyifli sürüşlerine sahne olacak.

Şölen boyunca etli pilav, ayran ve çiğ köfte ikramları yapılacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bahar şöleninin, TRT ekibi tarafından da çekimleri yapılacak.