KMÜ’DE KARİYER TÜYOLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından "Kariyer.net’den Kariyer Tüyoları" konulu seminer düzenlendi.

Kariyer.Net Etkinlik Takım Lideri Bahtiyar Gençero’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde 'özgeçmiş nasıl hazırlanmalı, mülakat nedir ve mülakata nasıl gidilmeli, kendimizi nasıl geliştirmeliyiz' gibi soruların cevaplarını veren Bahtiyar Gençero, Kariyer.Net hakkında da genel bilgiler aktardı.

“Hazır olun, farkında olun ve kendinizi tanıyın”

Gençero, ‘hazır olun, farkında olun ve kendinizi tanıyın’ mesajlarının önemli olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Mezun olduktan sonra iş arama sürecinde karşılaşacağınız süreçlere hazırlıklı olun. Hemen iş bulamayabilirsiniz. Hedeflerinizin ne kadar gerçekçi olup olmadığı belirlemelisiniz. Akıllı ve mantıklı hedefler belirlemeli ya da daha önceden belirlemiş olduğunuz çok da gerçekçi olmayan hedeflerinizi değiştirmelisiniz. İlerde hangi departmanda çalışacağınızı, nerede mutlu olacağınızı belirlemek için kendinizi iyi tanıyın ve karakterinize uygun meslekler seçin.”

“Özgeçmiş sizin aynanızdır”

Özgeçmişin kişilerin aynası hatta portresi olduğunu ifade eden Gençero, “Özgeçmiş hazırlarken sizi yansıtmasına dikkat etmeli ve dürüst olmalısınız. Çünkü özgeçmiş size iş yerinin kapılarını açan bir anahtardır. Sade ve anlaşılır, yazım ve noktalama işaretlerine dikkat edilmiş, sizi iyi tanıyan bir referans içeren, eğitim ve güncel iletişim bilgilerinizin olduğu bir özgeçmiş hazırlamalısınız.” şeklinde konuştu.

Bahtiyar Gençero, “Mülakat çift taraflı bir süreçtir. Siz çalışacağınız kurum hakkında bilgi edinirken karşı taraf da sizin hakkınızda bilgi edinir yani karşılıklı bir tanıma söz konusudur. Mülakatın püf noktaları arasında ön bilgi, kıyafet, özgüven, doğallık ve dakiklik vardır.  Giderken çalışmak istediğiniz yer hakkında ön bilgi edinmelisiniz. Karşı tarafa geçirdiğiniz enerji, doğallığınız, gittiğiniz sektöre göre kıyafet seçiminiz, hepsi sizin için bir artı olacaktır. Korkularınızdan vazgeçin, korku önünüze ördüğünüz duvarlardır. Cesaretli olun ve bu duvarları yıkın.” dedi.

“Tek öğrenme alanı okul değildir”

Seminerin son bölümünde gençlere kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiği hakkında kısa bilgiler veren Gençero, ”Tek öğrenme alanı okul değildir. Seminer ve konferanslara katılın. İlgi alanlarınıza göre blog yazın, sertifika programlarına katılın, öğrenci kulüplerine üye olun ve ağlarınızı geliştirin.” diyerek sözlerini noktaladı.