KMÜ İLE MICHIGAN STATE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Michigan State Üniversitesi arasında "Akademik İşbirliği" protokolü imzalandı.

Eğitim ve araştırma alanlarında "Genel Uluslararası Akademik İşbirliği"ni öngören protokol, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ile Michigan State Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. June P. Youatt'ın imzasıyla hayata geçirildi.

İmza töreninde KMÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceren Bayraç ve KMÜ Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nezahat Ekici ile MSU Özel Projeler Koordinatörü Sean Lawrie de hazır bulundu.

Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında iki üniversite arasındaki araştırma ve eğitim süreçlerinin geliştirilmesi, ayrıca öğretim üyeleri, akademisyenler, öğrenciler, akademik bilgiler, yayınlar ve materyallerin değişimi, ortak araştırmalar, seminer, sempozyum, çalıştay, kongre ve toplantılar düzenlenmesi öngörülüyor.

Uluslararası Akademik İşbirliği Protokolünün her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, küreselleşen dünyada akademik işbirliklerinin öneminin daha da arttığını belirterek şöyle konuştu: "Evrensel düzeyde bilgi üreterek bilimsel çalışmalara öncülük eden üniversiteler, birbirinden farklı araştırma altyapılarını ve akademisyenleri bünyelerinde barındırarak insanlığa hizmet etmektedirler. Tüm insanlığın ortak değeri olduğuna inandığımız bilim insanlarından ve farklı üniversitelerin araştırma altyapıları ile akademik kültürlerinden daha fazla istifade etmek için ikili anlaşmaların oldukça önemli olduğu aşikardır. Bugün imzaladığımız protokolün de her iki üniversitemize önemli kazanımlar getireceğine inanıyor, akademik işbirliğinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."