KMÜ’DE COŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 96            25.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, yaklaşık 1500 mezun öğrenci, aileleri, üniversite çalışanları ve Karaman halkının katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören Kemal Kaynaş Stadyumu’nda 25 Mayıs Çarşamba günü, saat 18.00’de başladı; ardından lazer gösterileri ve havai fişek gösterileri eşliğinde Kıraç’ın müzik şöleni ile devam etti. Mezuniyet törenine üst düzey protokol üyelerinin yanısıra üniversitenin idari ve akademik personeli, öğrenci aileleri ve Karaman halkı katıldı.

Ellerinde Türk bayrağı ve KMÜ flaması ile coşkuyla stadyum geçiş alanına giren öğrenciler, her okulun farklı olan binişleri ile renkli bir görüntü oluşturdular.

Törende konuşan KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir, mezun arkadaşlarının bir üniversite diploması almalarının yanında sosyal, kültürel ve bilimsel açıdan donanımlı bireyler olarak topluma yarar sağlayacağını; kısa süre içinde ciddi atılım ve değişim yaşanan üniversitemizdeki akademik ve idari personelin mezun arkadaşlarına sağladığı katkının farkında olduklarını; mezun arkadaşlarına her yönden destek veren ailelerin değerinin büyük olduğunu ifade ederek, tüm öğretim elemanlarına, ailelere ve törene katılanlara teşekkür etti.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasında öncelikle mezunların yaşamında en değerli anlardan biri olan mezuniyet töreninin coşkusunu hep birlikte yaşamanın mutluluğunu ifade etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden mezun olanların bilimsel ve sosyal alanlarda en iyi şekilde geliştirilmeleri yanında, aynı zamanda nitelikli insan olarak yetiştirilmeye önem verildiğini açıkladı. Sıradan değil, aranan bir üniversite olmak temel hedefi ile farklı olmaya ve topluma hizmet alanında önemli katkılar sağlamaya önem verildiğini; bunun gururunu aileler ile birlikte tüm üniversite elemanlarının paylaştığını ifade etti ve mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. “Bu tören, öğrencilerimizin olduğu gibi bizim de gurur günümüz” diyerek sözlerine son veren Rektör Gökmen, stadyumdaki yüzlerce aile ve tören alanındaki öğrenciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da üniversitenin Karaman’a katkılarından ve gelişmelerden mutluluk duyduğunu, mezunların ailelerinin sevinçlerini ve öğretim elemanlarının gururunu paylaştığını ifade etti.

Mezunlara, her akademik birimdeki bölüm başkanları tarafından diplomaları verildi. Tüm mezunların hep birlikte yaptıkları dalgalanma hareketi ve ardından üniversite eğitim serüveninin doruk noktası sayılan kep atma anı, aileler ve öğrencilerde duygulu anlar oluşturdu. Protokol üyeleri ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden plaketlerini alan başarılı öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Tören, coşkuyla eğlenen mezunların gururlu aileleri ile birlikte geride bıraktıkları gülücükler ile sona erdi.